Sporthal Fortes Lyceum Gorinchem

  • Opdrachtgever

  • Fortes Lyceum / Gemeente Gorinchem
  • Oplevering

  • 2021
  • Categorie

  • Sport en onderwijs

Sporten zonder beperkingen

Door het bijna volledig wegvallen van de twee gymzalenis dichtbij de binnenstad op Fortesterrein een brede sportvoorziening gerealiseerd. Vernieuwde sportfaciliteiten overdag voor 1.100 leerlingen van het Fortes Lyceum en ‘s avonds in gebruik door OKK. Een sportfaciliteit die uiteraard ook toegankelijk en ingericht is voor lichamelijk beperkte personen.  

Op verzoek van de gemeente biedt Fortes primair ruimte aan turnvereniging OKK. OKK heeft de beschikking over een 1/3 zaaldeel met een vaste opstelling van turntoestellen. Alle drie de zaaldelen worden overdag gebruikt voor het gymonderwijs van onze school.  

Duurzaam en zelfvoorzienend

Een sporthal niet weggestopt in de wijk, maar een voorziening voor bewoners uit de vestingstad. Duurzaam en zelfvoorzienend door middel van zonne-energie en gebruik van zoveel mogelijk duurzame middelen. Behalve het uitgebreide aanbod voor ‘Sports’ van Fortes Lyceum is een derde deel van de hal zes dagen per week in gebruik door OKK, doordeweeks na schooltijd en op zaterdag. Deze ambitieuze vereniging wil graag een vaste opstelling voor de toestellen om zo meer te kunnen bieden aan haar leden. Hierdoor is de kans groot dat de vereniging groeit en zich regionaal en landelijk meer in de kijker speelt en dan is het weekendgebruik van zo’n grote sporthal (48x28 meter) wel een mooie mogelijkheid. Een tribune boven de bergingen is een mooie aanvulling op de basisinrichting.